Reiki

Reiki is een vorm van genezing door energie die in andere culturen ook wel bekend is onder de naam Chi (universele levensenergie). Deze energie zorgt voor de groei en genezing van alles wat leeft. Bij je geboorte heb je deze energie ontvangen. Door ingrijpende gebeurtenissen o.a. door stress, slechte voeding of burn-out raakt de energiestroom soms geblokkeerd. Hierdoor wordt het zelf herstellende vermogen van het lichaam verzwakt waardoor je ziek kunt worden of je niet meer niet lekker in je vel zit. Reiki kan jou in dat geval helpen om je zelf herstellend vermogen weer te activeren.

Reiki Inwijding

Een inwijding is een ritueel waarbij de ingewijde de mogelijkheid krijgt om terug te keren naar je essentie, je eigen ik. Door deze inwijding worden de verbindingen (Chakra’s) tussen lichaam en ziel geïntensiveerd waardoor het contact met de aarde wordt hersteld, de angsten (o.a. niet verwerkte emoties) worden opgelost en het zelfvertrouwen wordt versterkt. Hierdoor kom je beter in je vel te zitten. De inwijding zorgt ervoor dat je Reiki bij jezelf kunt gaan toepassen door zelfbehandeling. Het is van belang om voorafgaand aan je inwijding een aantal Reiki behandelingen te ondergaan.

Reiki 1

Reiki 1 is puur voor jezelf. Je leert om zelf aan je blokkades te werken door Reiki bij jezelf toe te passen. Dit doe je middels een zelfbehandeling die je leert tijdens de Reiki cursus. Door mijn eigen Reiki ervaringen en ervaringen van andere cursisten weet ik dat het belangrijk is om veel tijd te besteden aan zelfbehandeling. Alleen al de handen op je eigen lichaam voelen is een ervaring. Wij gaan ons ook bezighouden met de geschiedenis van Reiki, chakra’s, aura’s, meditaties en visualisaties. Je krijgt op die dag vier initiaties en ter afsluiting een certificaat.

Reiki 2

Bij de inwijding van Reiki 2 worden nog meer blokkades opgeruimd zodat je een zuiverder kanaal kunt worden. Het helpt je verder met je persoonlijke ontwikkeling en ook je energiecapaciteit wordt door deze Reiki inwijding vergroot. Daarnaast leer je Reiki op afstand te sturen. Je krijgt 3 Reiki symbolen waar we intensief mee gaan oefenen. Je leert hoe je jezelf en anderen kunt behandelen met gebruik van de symbolen. Wij gaan deze dag ook leren reiki afstand te sturen. De inwijding bestaat uit 1 initiatie. Na afsluiting krijg je een certificaat.

Reiki 3A en Reiki 3B

Het verschil tussen deze twee is dat je bij 3B je zelf mensen kunt gaan inwijden en cursussen geven en bij 3A is dat niet mogelijk. Tussen deze twee inwijdingen kan een tijd van 1 jaar of langer zitten. Dat heeft met ieder zijn eigen ontwikkeling te maken.

De Reiki 3A - Reiki Aspirant master

Deze inwijding bestaat uit een initiatie van het vierde symbool. Daarnaast staat de inwijding ook in het teken van leren omgaan met emoties en gevoelens vanuit de Usui aanpak. Ik maak hierbij gebruik van de zelfhulpmethode Healing Reiki, zodat je beter leert om contact te maken met jezelf. Je leert door deze methode beter naar de signalen van jouw lichaam te luisteren. Je staat nu nog krachtiger in je energie. Deze inwijding wordt afgesloten met een Reiki 3A certificaat. Je bent dan Reiki Aspirant Master. Na de afsluiting krijg je een certificaat.

De Reiki 3B inwijding - Reiki master

Na de Reiki 3A inwijding gaan we samen een traject in van persoonlijke ontwikkeling ter voorbereiding voor Reiki 3B. We komen frequent bij elkaar komen om samen de voortgang te bespreken en te werken met inzichtkaarten, symbolenkaarten, bewustzijnskaarten, spiegelkaarten, meditaties en visualisaties. Je leert om je energie te doseren en te transformeren voor je verder persoonlijke ontwikkeling. Indien wenselijk wordt je ondersteund bij het opzetten van een praktijk om anderen in te wijden. De inwijding wordt afgesloten met een examen.

Contact