Telefoon

+31(0)6 12988198

Email

info@spiritueelcentrumyuna.nl

Openingstijden

Ma - Vrij: 09:00 - 17:00

Meditatiecursus

Meditatie begint in feite wanneer je gedachten en emoties eenmaal tot rust zijn gekomen. Als je je in een toestand bevindt waarin je aandacht niet langer bezig wordt gehouden door de dagelijkse problemen, beslommeringen en dingen die je nog moet doen. Je kan meditatie ook zien als een methode om je bewustzijn te ontwikkelen en te verruimen door concentratie op een bepaald innerlijk onderwerp.

Maar meditatie is vooral luisteren. De geest moet de gewoonte om alles te willen analyseren voor even stopzetten. Pas als de geest rustig is kun je terugkeren naar je eigen kern. Dan kan je leren begrijpen wie jij bent en niet hoe andere mensen jou zien. Er zijn veel uiteenlopende meditatie technieken om te mediteren. Alle technieken zijn bedoelt om tot een bewustzijnsverruiming te komen die betrekking heeft op zowel het lichaam als de geest. Het bewustzijn wordt tijdens de meditatie tegelijkertijd verbreed, verdiept en verhoogd.

Het gaat dan ook niet om zuiver geestelijke gymnastiek of om een ontspanningsoefening. Alhoewel de ontspanning een prettig effect is van mediteren. Wie gaat mediteren zal ervaren dat de zekerheden van onze materiële wereld slechts schijn zijn en ontdekken dat er meer dingen zijn tussen hemel en aarde.

Door de prestatie druk, onze jachtige manier van leven vergeten we dat we ons zelf moeten zoeken. Stress heeft de plaats van beschouwelijkheid ingenomen. Daarom hebben we tegenwoordig technieken nodig die ons kunnen helpen de toestand van absolute rust, van passiviteit, van nietsdoen, van overgave aan het “gewoon zo zijn” weer mogelijk te maken.

Dagelijks mediteren zal leiden tot vrede in jezelf. De vrede van je ziel ligt te wachten in de kern van je wezen.

Vanaf 10 mei iedere woensdagmorgen 9.30 tot 10.30 uur.

Kosten: € 180,00 voor 10 lessen van 60 minuten