Telefoon

+31(0)6 12988198

Email

info@spiritueelcentrumyuna.nl

Openingstijden

Ma - Vrij: 09:00 - 17:00

Wastekenen

Een workshop die je stimuleert van je hoofd naar je hart te gaan. In een rustgevende en ongedwongen sfeer maak je kennis met wastekenen (ook wel Encaustic Art) genoemd. Een prachtige manier om je gevoel op papier te zetten, schilderervaring is niet nodig, kom vooral ook als je denkt niet creatief te zijn want je zult je verbazen over het resultaat!

Elke tekening is als een spiegel voor jou, vertelt iets over jou. Waar je vandaan komt, waar je nu staat en vaak ook waar je naartoe gaat. Iedere deelnemer ontvangt een uitleg (reading) bij de tekeningen, zo krijg  je inzicht in de betekenis van je kunstwerken.

Werken met bijenwas is ontspannend en gemakkelijk te leren, je gaat op intuïtie aan de slag en het kan niet mislukken. Met een speciaal schilderijzer laten we de bijenwas smelten en dan breng je dit aan op het schilderkarton. Het is wonderlijk wat er dan als vanzelf ontstaat.

Wat jij in de tekeningen ziet of erbij voelt is waardevol, deze inzichten brengen je dichter bij jezelf. Samen kijken we naar de figuren en kleuren, je krijgt zo zichtbare en tastbare handvatten aangereikt. Via de bijenwas wordt het onzichtbare zichtbaar. Iedere deelnemer ontvangt een boodschap bij één of meer van de zelfgemaakte was schilderingen.

De workshop

We beginnen de workshop met een korte uitleg en demonstratie.  Dan ga je zelf aan de slag!  Je kiest je kleuren en laat je allereerste wastekening ontstaan. Al gauw raak je vertrouwd met de materialen en zullen we overstappen op grotere formaten papier. Je leert met andere ogen kijken naar jouw creaties, je ontdekt welke boodschappen er in jouw tekeningen verborgen zitten.  Alleen al het kijken naar de tekeningen prikkelt je intuïtie. De energie in de tekening heeft altijd een helende en transformerende werking, daar vertel ik je in de workshop meer over. Vaak ontdekken we vlinders, dolfijnen, engelen, woorden en soms zelfs personen in de was! Achter al deze symbolen schuilt een belangrijke boodschap voor jou.